Roggemeel is het resultaat van gemalen rogge. Van dit meel kan je onder andere roggebrood, ontbijtkoek en crackers maken. Daarnaast kan het meel dienst doen als basis voor verse gist.
roggemeel
Energie | 1297 kJ / 310 kcal |
Vetten | 2 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,3 g |
Koolhydraten | 55 g |
- waarvan suikers | 3 g |
Eiwitten | 10 g |
Zout | 0,1 g |
gluten
voor 1 ontbijtkoek
- 250 gram Roggemeel
- 2 theelepels baking soda
- 200 milliliter melk
- 1 ei
- 100 gram honing
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels koekkruiden
- mespunt zout
Verder nodig: cakevorm
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de cakevorm in met boter. Mix in een ruime beslagkom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden door elkaar op de middelste stand. Voeg beetje bij beetje het roggemeel toe en tot slot het zout en de baking soda en mix dit even goed door. Doe het beslag in de ingevette cakevorm en bak de ontbijtkoek in ongeveer 50 minuten gaar. Haal de koek na 5 minuten uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
TIP: door de ontbijtkoek zo snel mogelijk na het bakken in plastic of aluminium folie in te pakken, blijft de korst en de binnenkant lekker zacht.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl