Honing van imker Jan Hans uit Marienberg. Honing kan op vele manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld bij de bereiding van gerechten, als sladressing, in dranken of gebak, maar ook als boterhambeleg, op de pannenkoeken of in de thee. Erg lekker bijvoorbeeld is een (stok)broodje met brie, honing en walnoten.
Nederlandse zomerhoning
Via de pootjes van de bijen kunnen sporen van bacteriën in honing terecht komen. Dit kan normaal geen kwaad, maar bij kinderen jonger dan 1 jaar, waarbij de darmflora nog niet volledig ontwikkeld is, kunnen problemen ontstaan. Reden om geen honing te geven aan kinderen in deze leeftijdscategorie.
Honing kan het best bewaard worden op kamertemperatuur in een donkere en droge ruimte, in een afgesloten pot. Gewoon in de keukenkast dus, en niet in de koelkast. In de koelkast wordt de honing te dik en is moeilijk smeerbaar. Honing bederft niet, maar de kwaliteit gaat na ongeveer 2 jaar achteruit. Honing heeft de neiging om na verloop van tijd te kristalliseren. Dit is hoofdzakelijk het gevolg van de van nature in honing aanwezige druivensuikers (glucose). Het heeft niets te maken met de kwaliteit of houdbaarheid. Even op de verwarming of in warm water opwarmen tot maximaal 40ºC, roeren en de honing wordt weer vloeibaar.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl