Van havervlokken maak je de lekkerste havermoutpap en havermoutkoekjes. Ook kom je het regelmatig tegen als ingrediënt in bakrecepten. Daarnaast zijn haver vlokken de basis van een zelfgemaakte granola in combinatie met bijvoorbeeld pompoenpitten en zonnebloempitten.
havermout
Energie | 1517 kJ / 362 kcal |
Vetten | 7 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 1,3 g |
Koolhydraten | 56 g |
- waarvan suikers | 0,7 g |
Eiwitten | 12,5g |
Zout | 0,01 g |
gluten
- 80 g havervlokken
- 1 ltr melk
- een beetje zout
Bereiding:
Breng de melk in een pan aan de kook en strooi de haver vlokken en een klein beetje zout erbij. Breng het mengsel al roerend aan de kook, zet het vuur zachter en laat er in ca. 10 minuten een gare en gebonden pap van koken. Blijf wel af en toe roeren in de zachtjes kokende pap.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl