Een mooie stroopwafel cakemix voor het maken van stroopwafelcake. In de mix zitten al kleine stukjes stroopwafel. Het recept is voldoende voor een cake of ongeveer 20 cupcakes. Bak de mix ook eens in een tulband vorm of in bijvoorbeeld een springvorm als basis voor een taart.
tarwebloem, rijsmiddel (E500), aroma, glucosestroop, zout, kaneel, suiker, plantaardig palmvet, magere melkpoeder, boter, conserveermiddel (E202), emulgator (E477, E322), kleurstof (annatto), verdikkingsmiddel (E415), voedingszuur.
Energie | 1512 kJ / 361 kcal |
Vetten | 3 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 80 g |
- waarvan suikers | 46 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 1,2 g |
gluten, melk (lactose).
- 500 g Stroopwafel cakemix
- 250 g boter
- 4 eieren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op ongeveer 160°C (elektrische oven met boven- en onderwarmte*) en vet het cakeblik goed in met een beetje boter.
Draai de boter met een (vlinder)garde zacht en soepel. Voeg de stroopwafel cakemix en de eieren toe. Mix het geheel ca. 2 minuten tot een mooi en glad beslag. Vul het ingevette cakeblik gelijkmatig met het beslag. Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Prik eventueel met een (schone) satéprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit? Dan is je cake helemaal gaar!
Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik. Haal de cake daarna voorzichtig uit het bakblik en laat de cake afkoelen op een rooster. Wij adviseren om het bakblik zo snel mogelijk na het bakken schoon te maken.
De cake kun je goed ingepakt en op kamertemperatuur ongeveer een week bewaren. Een cake is ook erg geschikt om in te vriezen. Zorg ervoor dat de cake luchtdicht verpakt is. Hij blijft dan zeker drie maanden goed.
* Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur iets lager.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl