Een complete bakmix voor het bakken van een American Brownie. Ook erg lekker met witte chocolade, Rolo's of Oreo koekjes.
suiker, tarwebloem, plantaardig vet, cacaopoeder, gemodificeerd zetmeel, gedroogde glucosestroop, aardappelzetmeel, zout, rijsmiddelen (E450, E500), aroma.
Energie | 1694 kJ / 405 kcal |
Vetten | 8,6 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 3,9 g |
Koolhydraten | 78 g |
- waarvan suikers | 49 g |
Eiwitten | 4,1 g |
Zout | 1,4 g |
gluten
- 600 g American brownie mix
- 3 eieren
- 60 g margarine of (room)boter
- 125 cc water
- eventueel 75 g noten of rozijnen
- verder nodig: brownieblik of ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (oven met boven- en onderwarmte) en vet het bakblik goed in met boter.
Mix alle ingrediënten goed door elkaar en laat ongeveer twee minuten draaien tot er een mooi en glad beslag ontstaat. Wanneer je andere ingrediënten toevoegt, voeg deze dan pas op het laatst toe en spatel ze voorzichting door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm en bak de brownie in het midden van de oven in 45-60 minuten gaar op 180 graden. Test eventueel met een schone satéprikker of de brownie gaar is. Komt de prikker er helemaal schoon uit? Dan is de American brownie gaar.
Laat de brownie een paar minuten afkoelen in het bakblik. Haal de brownie daarna voorzichtig uit het blik en laat afkoelen op een rooster. Snijd hem daarna in vierkante stukjes. We adviseren om het bakblik zo snel mogelijk schoon te maken.
De stukjes brownie kun je goed ingepakt en op kamertemperatuur ongeveer 5 dagen bewaren. Een brownie is ook erg geschikt om in te vriezen. Zorg ervoor dat de brownie luchtdicht verpakt is. Hij blijft dan zeker drie maanden goed.
* Heb je een hete lucht oven? Zet in dat geval de temperatuur van de oven heel iets lager.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl