Ons populaire pannenkoekenmeel, een mix van tarwebloem, boekweit en rijstemeel voor de lekkerste pannenkoeken!
tarwebloem, boekweitmeel, rijstemeel.
Energie | 1454 kJ / 347 kcal |
Vetten | 1 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 g |
Koolhydraten | 68 g |
- waarvan suikers | 0,2 g |
Eiwitten | 13 g |
Zout | 0,01 g |
gluten
voor 12-14 pannenkoeken
- 500 gram Pannenkoekenmeel
- 1 liter melk (koe/geit/soja/karnemelk)
- 3 eieren
- mespunt zout
Verder nodig: boter of olie voor het bakken
Bereiding:
Mix het meel, zout, eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende melk erdoor en laat het beslag even rusten. Verhit de boter of olie in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Serveer de pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop, poedersuiker of vers fruit.
TIP: maak de pannenkoeken eens met karnemelk. Ze worden hierdoor lekker luchtig, en de smaak van karnemelk vind je helemaal niet terug.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl