Complete appeltaartmix voor het maken van de lekkerste appeltaart. Een pakje Leemansmolen appeltaart mix is voldoende voor het maken van 12-persoons appeltaart in een grote springvorm. Bak ook eens kleine appeltaartjes met behulp van een muffin/cupcakeblik. De appeltaart kan zo geserveerd worden, maar is natuurlijk extra lekker met een beetje slagroom of een bolletje vanille ijs.
tarwebloem, suiker, invertsuikerstroop, rijsmiddel (E450, E500), bakkerszout, aardappelzetmeel, aroma (vanilline), antiklontermiddel (E535).
Energie | 1513 kJ / 361 kcal |
Vetten | 0,6 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 g |
Koolhydraten | 79 g |
- waarvan suikers | 42 g |
Eiwitten | 7,6 g |
Zout | 1,6 g |
gluten
(voor 12 personen)
- 500 gram appeltaartmix
- 150 gram harde boter
- 2 eieren, waarvan 1 losgeklopt
- 2 eetlepels paneermeel of custardpoeder
- 6 appels (stevig en zachtzuur)
- 50 gram rozijnen
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel
Doe de appeltaart mix in een kom en snijd hier de koude boter in kleine stukjes door. Voeg daarna één ei toe en kneed de massa met koele hand tot een deegbal. Laat het deeg op een koele plaats rusten. Schil intussen de appels en snijd ze in snippers. Roer de suiker, kaneel en de gewelde rozijnen door de appels. Verwarm intussen de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter, rol het deeg uit en bedek hiermee de bodem en de rand van de vorm gelijkmatig. Bewaar iets deeg voor de bovenzijde. Bestrooi de deegbodem met wat paneermeel of custardpoeder en vul de taart met het appelmengsel. Besprenkel dit met een klein beetje citroensap. Vouw de het bovenste deel van de deegrand naar binnen. Maak van het overgebleven deeg reepjes en leg ze in ruitvorm op de taart. Bestrijk het geheel met ei. Zet de taart in de oven en bak de taart in ongeveer 70 minuten gaar. Laat de taart afkoelen in de vorm.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl