SUIKERBROOD
voor ongeveer 12 plakjes
- Leemansmolen Suikerbrood ( bevat broodmix, suikerparels, kaneelsuiker, kaneel en gist)
- 290 milliliter water
Kneed het meel samen met 290ml water en de 7 gram gist in 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg 10 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur. Voeg hierna de suikerparels toe en kneed nogmaals goed door. Laat het deeg nogmaals afgedekt 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 225 graden en leg een stukje bakpapier op het rooster. Bak het brood in een ingevet cakeblik in 30 minuten gaar en goudbruin. Zo snel mogelijk na het bakken het brood uit het blik halen en het blik afwassen.
TIP : wees erg voorzichtig wanneer je het brood uit het bakblik haalt. Gesmolten suiker is heel erg warm.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl