Bak zelf je eigen suikerbrood. Het brood kan gewoon gebakken worden in een cakeblik. De broodbakmachine raden we voor deze mix zelfs af, omdat de harde suikerparels beschadigingen kunnen veroorzaken aan de machine. Lekker met een beetje roomboter!
tarwebloem, suikerparels, roggebloem, tarwevezel, kaneelsuiker, kaneel, zout, enzym (alfa-amylase) (tarwe), emulgator (calciumstearyol-e-lactylaat), meelverbeteraar (ascorbinezuur).
Energie | 1490 kJ /354 kcal |
Vetten | 1,1 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 g |
Koolhydraten | 76 g |
- waarvan suikers | 34 g |
Eiwitten | 7,2 g |
Zout | 1,1 g |
gluten
Bereiding: kneed het meel samen met 290ml water en de 7 gram gist in 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg 10 minuten afgedekt rijzen. Voeg hierna de suikerparels toe en kneed nogmaals goed door. Laat het deeg nogmaals afgedekt 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 225 graden en leg een stukje bakpapier op het rooster. Bak het brood in een ingevet cakeblik in 30 minuten gaar en goudbruin. Zo snel mogelijk na het bakken het brood uit het blik halen en het blik afwassen. Let op: gesmolten suiker is heel erg warm.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl