Geen producten (0)

Advocaatslof

ADVOCAATSLOF

voor 2 sloffen (= ongeveer 12 personen)

Voor het deeg
- 500 gram Leemansmolen Zanddeegmix
- 200 gram koude boter
- 20 gram losgeklopt ei
- 1 theelepel citroenrasp
- 0,5 theelepel zout

Voor de spijsvulling (dit wordt meegebakken met de slof)
- 150 gram amandelspijs
- 150 gram banketbakkersroom of Leemansmolen Gele room

Voor de vulling
- 2 blaadjes gelatine
- 125 gram slagroom
- 20 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram (koude) banketbakkersroom of Leemansmolen Gele room
- 100 gram advocaat

Voor de decoratie
- 125g slagroom (opgeklopt met een klein beetje suiker)
- 40 gram advocaat
- 40 gram chocolade (melk of puur)

Maak het deeg bij voorkeur een paar uur tot een dag van te voren door de Zanddeegmix goed te mengen met de boter, ei, citroenrasp en zout. Maak er een mooie deegbal van, verpak het in plastic folie en laat het rusten in de koelkast.

Mix de amandelspijs en banketbakkersroom goed door elkaar, zodat er een glad geheel ontstaat.

Verwarm de oven voor op 170-175 graden. Rol het deeg uit op ongeveer 5mm dikte. Steek de vorm uit en zorg ervoor dat de bodem en een stukje van de rand mooi bedekt zijn met het deeg. Spuit of strijk een laagje spijsvulling op de bodem. Begin hiermee in het midden en laat bij de rand ongeveer 1 cm vrij. Bak de sloffen in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Haal de ring na het bakken zo snel mogelijk weg en laat de slof daarna volledig afkoelen.

Laat gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten weken in koud water. Weeg 200 gram koude banketbakkersroom af en klop de slagroom en suiker stijf. Spatel de advocaat door de slagroom. Knijp de gelatine blaadjes uit en verwarm in een pannetje op laag vuur. Klop de banketbakkersroom los en meng de vloeibare gelatine erdoor. Meng dit vervolgens door de slagroom. Zet in de koelkast om op te stijven. Verdeel het mengsel vervolgens over de slof.

Klopt de overige slagroom stijf en spuit een paar mooie dotten slagroom op de slof. Versier de advocaatslof tenslotte met wat advocaat en geraspte chocolade.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.