(voor 1 grote trifle of ongeveer 8 kleinere glaasjes)
- 1 gebakken speculaas cake (zie recept)
- 250 g mascarpone
- 250 g slagroom
- 2 zakjes vanille suiker of 2 eetlepels kristalsuiker
- eventueel wat verkruimelde speculooskoekjes en/of karamelsaus
- eventueel wat alcohol, bijvoorbeeld de vanille likeur van Kalkwijck (laat de alcohol weg als je ook met kinderen, zwangere vrouwen e.d. van dit toetje wilt genieten).
Sij de cake in kleine stukjes en leg deze even apart.
Klopt de slagroom samen met de suiker stijf. Klop de mascarpone wat los. Spatel de mascarpone en licht gezoete slagroom voorzichtig door elkaar.
Stap 1: Maak een mooi cakelaagje in het glas en druk dit stevig aan. Besprenkel eventueel met wat alcohol naar smaak.
Stap 2: Voeg een flinke schep van de mascarpone crème toe en maak dit recht en glad.
Herhaal stap 1 en 2 net zolang de ingrediënten op zijn of het glas vol :). Versier tenslotte eventueel met wat verkruimelde speculoos koekjes en/of karamelsaus.
De meeste stappen zijn eenvoudig voor te bereiden, zelfs een dag eerder. Met het bouwen van het toetje kun je het best wachten tot vlak voor het severen.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl