- 500 g Speculaas cakemix
- 250 g boter
- 4 eieren (maat M)
- 2 à 3 appels bijvoorbeeld Goudreinet of Elstar
- handje amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op ongeveer 160°C (elektrische oven met boven- en onderwarmte*) en vet het cakeblik goed in met een beetje boter.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
Draai de boter met een (vlinder)garde zacht en soepel. Voeg de speculaas cakemix en de eieren toe. Mix het geheel ca. 2 minuten tot een mooi en glad beslag. Spatel de stukjes appel door het beslag. Vul het ingevette cakeblik gelijkmatig met het beslag. Strooi het amandelschaafsel over de cake en druk een beetje aan.
Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60-70 minuten gaar. Wanneer de bovenkant te donker wordt aan het eind van de baktijd, dan kan je er wat folie overheen doen. Prik eventueel met een (schone) satéprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit? Dan is je cake helemaal gaar!
Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik. Haal de cake daarna voorzichtig uit het bakblik en laat de cake afkoelen op een rooster. Wij adviseren om het bakblik zo snel mogelijk na het bakken schoon te maken.
De cake kun je goed ingepakt en op kamertemperatuur ongeveer een week bewaren. Een cake is ook erg geschikt om in te vriezen. Zorg ervoor dat de cake luchtdicht verpakt is. Hij blijft dan zeker drie maanden goed.
* Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur iets lager.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl