POFFERTJES
voor ± 50 poffertjes
- 250 gram Leemansmolen Tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 250 milliliter lauwe melk
- 2 eieren
- 2 eetlepels stroop
- mespunt zout
Verder nodig: gesmolten boter voor het bakken
Zeef de bloem en bakpoeder en meng dit met het zout. Roer de melk beetje bij beetje door de bloem heen zodat er een beslag ontstaat. Roer de stroop en de eieren door het beslag. Verhit de poffertjespan zodat de pan goed heet is en smeer de kuiltjes in met gesmolten boter. Zet het vuur iets lager, ongeveer op middelhoog vuur. Vul de kuiltjes voor de helft met het beslag. Laat de onderkant bruin worden en keer de poffertjes met een vork voorzichtig om. Serveer de poffertjes warm met een beetje roomboter, poedersuiker en eventueel iets stroop.
© 2025 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl