voor 4 personen
- 300 gram Leemansmolen Pastabloem
- 3 eieren
- mespunt zout
Verder nodig : pastamachine
Maak een hoopje van het meel op je aanrecht. Maak in het mdden een kuil en breek de eieren hierin en voeg wat zout toe. Klop de eieren met je vingers of een vork los. Neem tijdens het kloppen elke keer een beetje meel van de wand mee. Blijf mengen totdat het ei en meel een beetje stroperig wordt.
Meng de rest van het meel met je handen verder. Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal een half uur rusten.
Zet de pastamachine op de breedste stand. Verdeel het deeg tussen de rollers en draai het er voorzichtig doorheen. Herhaal een paar keer totdat er een dunne lap ontstaat. Als er bij de eerste draai scheuren ontstaan, kan je het deeg even dubbel vouwen en opnieuw er door heen draaien. Zet de pastamachine nu steeds op een wat lagere stand en haal het deeg en nog een paar keer door. Haal het deeg tot slot door de messen zodat je tagiatelle of spaghetti krijgt.
Als je de pasta net gedraaid hebt en niet hebt laten drogen, dan is de kooktijd ongeveer twee minuten. Wanneer je de pasta even het laten drogen, houd dan rekening met ongeveer 3 minuten kooktijd.
TIP: in tegenstelling tot pasta uit de supermarkt, wordt verse pasta steeds harder naar mate je het langer laat koken.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl