(voor ongeveer 18-20 paddenstoel cakejes)
Voor de cake:
Volg hiervoor de beschrijving op de verpakking. Maar de standaard ingrediënten zijn:
- 500 g cakemix
- 250 g (room)boter
- 4 eieren
(- in het geval van de Bitterkoekjes Cakemix dien je iets water toe te voegen)
Voor de botercrème:
- 200 g botercrème-mix
- 250 ml/g water
- 300 g ongezouten roomboter
- een paar druppels rode kleurstof
Voor de versiering:
- witte meringue drops (zo'n 10-12 per cakeje)
Verder nodig:
- rode cupcake vormpjes
- een cupcake bakvorm
Meng de botercrème-mix met het water en laat dit mengsel minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de cakemix, boter en eieren (plus eventueel water in geval van de bitterkoekjescake) goed door elkaar. Zet de rode cupcake vormpjes in een cupcake bakvorm. Vul de vormpjes voor ongeveer tweederde met het cakebeslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in zo'n 20-25 minuten gaar. Gebruik eventueel een sateprikker om te testen of de cakejes helemaal gaar zijn.
Klopt na een uur de roomboter in ongeveer 5 minuten zalvig. Voeg het botercrème-mix en water mengsel in delen toe aan de boter. Mix het geheel tot een gladde crème. Voeg tijdens deze laatste stap ook een paar druppels rode kleurstof toe. Doe dit een beetje op gevoel tot je een mooie rode crème krijgt. Onze ervaring is dat de kleur nog wat intenser wordt als je de crème even laat staan.
Laat de cakejes volledig afkoelen en doe de botercrème in een spuitzak. Spuit mooie toeven op de cakejes met een glad spuitmondje. Versier de cakejes met de witte meringue stukjes. Doe dit bij voorkeur vlak voor het serveren.
De cakejes inclusief botercrème zijn ook prima in te vriezen. Voeg dan pas na het ontdooien de witte meringue stukjes toe.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl