Geen producten (0)

RECEPT

(voor 1 cake)

Voor de groene haasjes:
- 200 g molencakemix
- 160 g roomboter
- 160 g suiker
- 3 eieren
- 3 eetlepels melk
- een paar druppels groene kleurstof

Voor de overige cake:
- 300 g molencakemix
- 240 g roomboter
- 240 g suiker
- 5 eieren
- 5 eetlepels melk

Verder nodig:
- een brownieblik of ovenschaal
- cakeblik (30 cm)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op ongeveer 160°C (elektrische oven met boven- en onderwarmte*) en vet het cakeblik goed in met een beetje boter.

Mix met een (vlinder)garde de ingrediënten voor de groene haasjes zacht en soepel. Voeg op het laatst de druppels groene kleurstof toe. Vul de ingevette brownievorm of ovenschaal gelijkmatig met het beslag. Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 30-40 minuten gaar. Prik eventueel met een (schone) satéprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Laat de cake volledig afkoelen en steek daarna de haasjes uit de cake en zet deze achter elkaar op de bodem van het cakeblik.

Mix ondertussen de ingrediënten voor de naturel cake door elkaar. Giet dit beslag over de reeds gebakken groene haasjes in het cakeblik. Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Prik eventueel met een (schone) satéprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Laat de cake volledig afkoelen. 


De restjes van de haasjes zijn natuurlijk prima om zo op te eten, maar zijn ook erg geschikt voor bijvoorbeeld cakepops. 

* Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur iets lager.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.