Geen producten (0)

RECEPT

(voor ongeveer 24 kerstmuts brownies)

Voor de brownie:
- 600 g Leemansmolen American Browniemix
- 60 g roomboter of margarine
- 3 eieren (maat M)
- 125 cc water

Voor de botercrème:
- 50 g botercrème-mix
- 65 ml / g water
- 75 g ongezouten roomboter

Voor de versiering:
- 24 aardbeien

Verder nodig:
- brownie bakvorm of ovenschaal (ongeveer 20 x 20 cm)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte). Mix alle ingrediënten voor de brownie goed door elkaar en doe het beslag in de ingevette bakvorm. Bak de brownie in zo'n 40-45 minuten gaar. 

Maak ondertussen het botercrème-mengsel van de botercrèmemix en het water en laat dit minimaal een uur opstijven op kamertemperatuur.

Laat de brownie volledig afkoelen en snijd daarna in stukjes van zo'n 4 x 4 cm.

Mix de boter zalvig en voeg het botercrème-mengsel in delen toe totdat het volledig opgenomen is. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze recht af. 

Spuit een klein beetje botercrème in het midden zodat de aardbei blijft plakken. Zet de aardbei met het brede deel naar onderen op de botercrème. Spuit daarna een dun lijntje rondom de aardbei, bij voorkeur met een glad spuitmondje. Spuit tenslotte een klein toefje op de aardbei.

Eet smakelijk! Het is natuurlijk heel goed mogelijk om een deel van de gebakken brownie te gebruiken voor de kerstmutsjes en een stuk te bewaren voor de kerstboompjes of versierde kerstbrownies.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.