(voor 12 - 18 kerstboom brownies)
Voor de brownie:
- 600 g Leemansmolen American Browniemix
- 60 g roomboter of margarine
- 3 eieren (maat M)
- 125 cc water
Voor de botercrème:
- 50 g botercrème-mix
- 65 ml / g water
- 75 g ongezouten roomboter
- een paar druppels donkergroene kleurstof
Voor de versiering:
- 12 of 18 stokjes (bijv. houten roerstaafjes, lollystokjes of zuurstokjes)
- gouden of zilveren decoratie naar smaak
- eventueel eetbare goudspray
Verder nodig:
- brownie bakvorm of ovenschaal (ongeveer 20 x 20 cm)
- een spuitzak of garneerspuit met een dun en glad spuitmondje
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Mix alle ingrediënten voor de brownie goed door elkaar en doe het beslag in de ingevette bakvorm. Bak de brownie in zo'n 40-45 minuten gaar.
Maak ondertussen het botercrème-mengsel van de botercrèmemix en het water en laat dit minimaal een uur opstijven op kamertemperatuur.
Laat de brownie volledig afkoelen en snijd hem daarna in de lengte 1 of 2 keer door, afhankelijk van hoe groot je de kerstbomen wilt maken. 1 keer doorsnijden zorgt ervoor dat je zo'n 12 brownies krijgt. Van 2 keer doorsnijden krijg je er wel 18. Snijd daarna de driehoekjes en steek de stokjes onderin de kerstbomen.
Mix de boter zalvig en voeg het botercrème-mengsel in delen toe totdat het volledig opgenomen is. Voeg een paar druppels donkergroene kleurstof toe en mix goed door tot een egale en mooie kleur ontstaat.
Spuit een mooi zigzag patroon op de kerstbomen en versier naar smaak.
Eet smakelijk! Het is natuurlijk heel goed mogelijk om een deel van de gebakken brownie te gebruiken voor deze kerstbomen en een stuk te bewaren voor bijvoorbeeld de kerstmutsen of versierde kerstbrownies.
© 2024 www.meelvandemolen.nl - Powered by Shoppagina.nl